Voetreflexzonetherapie

Principe
Reflexzone - therapie is een vaardigheid en aloude wetenschap, welke gebaseerd is op het principe dat zich, onder anderen op handen en voeten, zones bevinden welke via de 10 lichaamslijnen verbonden zijn met alles wat zich in het lichaam bevindt.

De 10 lichaamslijnen zijn in tweeën (verticaal) verdeeld over het lichaam, 5 rechts en 5 links, eindigend in handen en voeten, in elke vinger en teen één.

Organen staan in verbinding met het meridiaanstelsel. Hierdoor kunnen ook eventuele energieblokkades opgeheven worden, wanneer de orgaan zones op voeten en/of handen worden behandeld.

Ook wordt reflexologie geassocieerd met de rol van reflexhandelingen in het lichaam. Een reflex is een onwillekeurige activiteit binnen de kringloop van het zenuwstelsel. Hierbij kun je denken aan verbranding, waarbij je bijvoorbeeld een hand vanzelf terugtrekt. Door deze ingewikkelde en verschillende benaderingen is er nog steeds geen eenduidige verklaring over hoe het uiteindelijk werkt.

Conclusie: De voetreflexzone - therapeut zal vinden dat het werkt via de 10 lichaamslijnen. De acupuncturist zal vinden dat het werkt via de meridianen. De neuroloog zal vinden dat werkt via het zenuwstelsel.

De oorzaken van energiestoringen kunnen zijn:

- Klimatologische invloeden;
- Verkeerde voeding;
- Overmatig en/of verkeerd medicijngebruik;
- Gevolgen van operatieve ingrepen;
- Slechte houding;
- Fysieke of psychische overbelasting;
- Trauma’s van lichamelijke en/of geestelijke aard.

Toepassing
Voetreflex zone therapie is werkzaam op het bewegingsapparaat, het zenuwstelsel, de bloedsomloop en lymfecirculatie, de spijsvertering en de endo- en exocriene klieren.

Voetreflex zone therapie kan worden toegepast na een operatie, bij revalidatie, mobilisatie, bij overbelastingsklachten of overspannenheid. Ook kan voetreflexzonetherapie de chemotherapie ondersteunen, zodat de nadelige bijverschijnselen hiervan verminderd worden.

Tevens zijn goede resultaten behaald bij whiplash, ischias, hernia, bekkeninstabiliteit, aangezichtspijn, tennis- en golfers arm, hoge bloeddruk, hormonale problemen en hoofdpijn.

Contra indicatie (niet behandelen)
Infectieziekten, cardiovasculaire ziekten, volvulus en hernia van de darmen, neoplatie, nog niet geheelde fracturen of niet geheel benig genezen fracturen.

| Terug |

Contactinformatie

Marion Hofstra - v/d Boogaard

Telefoonnummer
(0223) 622 781

Praktijkadres
Wilhelminastraat 18
1782 PR DEN HELDER

 

Klik voor een overzicht van actuele cursussen en workshops op de onderstaande link.

CURSUSINFORMATIE